Personlig säkerhet

Känslan när drömmen slår in!

  

När din namnskrift sitter där på kontraktet som bevisar att du är en hockeyspelare i toppklass har du blivit draftad till SHL, NHL eller någon av världens stora hockeyligor. Timmarna på isen, fysträningen, alla morgnar du har tvingat dig upp från din sköna säng för att träna, träna, träna. Slitet har lönat sig. Din proffskarriär har startat.

 

Har du koll på ditt nya läge?

Vet du vad det betyder att bli igenkänd? Att vara en offentlig person? Hur kommer du att reagera av att folk vet vem du är och att du är ekonomiskt stark? Vi inte vill förstöra din glädje, vi vill hjälpa dig inleda din proffskarriär med fokus på säkerhet och rätt förberedelser.

 

Det lönar sig att tänka gatusmart innan du reser

Syftet med utbildningen är att ge dig grundläggande kunskap samt möjlighet att reflektera både mentalt och praktiskt över din kommande tillvaro som hockeyproffs. Vi samarbetar med specialister som har lång erfarenhet av nationellt och internationellt säkerhetsarbete för privatpersoner, företag och organisationer. Exempel på en är den svenska specialförbandsorganisationen.

Med utbildningen får du får verktyg som hjälper dig minimera risker och begränsa konsekvenser om något skulle hända.

 

Utbildningen ger dig svar

 • Lyssna och respektera din egen magkänsla
 • Identifiera hot och risker
 • Förbereda rätt för att minimera riskerna
 • Skillnaden mellan hot- och våldsutövare
 • Identifiera och bemöta stalkers
 • Säkerhetsmedvetenhet
 • Resesäkerhet

 

Visste du att ID-stölder omsätter över 2,7 miljarder?

Tyvärr finns det bedragare som är proffs på att kapa idrottsproffs identiteter. Exempelvis misstänks en bedragarliga ha lurat till sig 11 miljoner kronor genom att använda 100 falska id-kort och 400 bankkort. Ligan fokuserade på personer som nyligen flyttat från Sverige och bland dem fanns 17 idrottsproffs som fått kontrakt utomlands.

Personalen på Skatteverket blev misstänksamma när ovanligt många personer på kort tid flyttade från Sverige och skulle avregistreras från folkbokföringen med en adressändring till en och samma adress. När polisen slog till mot de misstänkta hittades hundratals id- och bankkort, sorterade i bokstavsordning, och en omfattande dokumentation över vilka kontakter ligan haft med olika kreditinstitut.

 

 Contact ! Let us assist You

10 viktiga frågor att få svar på inför proffskarriären

10 viktiga frågor att få svar på inför proffskarriären

 1. Varför behöver jag som hockeyspelare tänka på vem jag är?
 2. Ska jag gå omkring och vara rädd?
 3. Hur ska jag som idrottsutövare agera om någon kapar min identitet och använder den för att utnyttja min ekonomiska ställning?
 4. Hur kan jag undvika detta?
 5. Varför börjar utpressning bli vanligare än bankrån?
 6. Hur blir jag bättre på att skydda mina tillgångar?
 7. Hur ska jag agera om jag blir utsatt för brott?
 8. Vad är skillnaden mellan hot och våld?
 9. Jag är förföljd och trakasserad i mitt privatliv. Hur bemöter jag en Stalker?
 10. Varför behöver jag tänka säkerhet när jag reser? Varför kan jag inte resa på vilket sätt jag vill? Varför kan jag inte bo som jag vill på mitt resmål?
×
Victor Rask, Carolina Hurricanes - NHL
Victor Rask, Carolina Hurricanes - NHL