Lag och föreningar

Är klubben redo att ta nästa steg?

 

Det bästa ni kan göra för laget är att starta varje säsong med lustfylld energi. Ett tips är att inleda med en inspirationscamp för hela laget, spelare, personal och föräldrar. Specialträning och en föreläsning om kost, sömn och träning ger en bra start med kunskap om vad som krävs för att säsongen ska bli lyckad – för laget, spelaren och föräldrarna.

 

Saknar ni resurser?

Hockey handlar ju om så mycket mer än det som händer på isen. Behöver ni hjälp kan vi ta hand om hela arrangemanget, lägga upp en fungerande planering för säsongen eller komplettera med den specialistkunskap som saknas. Vår styrka är att skapa engagemang genom att inspirera spelare och föräldrar. Vi välkomnar alltid föräldrar att delta i camper och föreläsningar för att skapa en dialog som stödjer spelarens träning, kost, sömn, skola och fritid.

 

Contact ! Let us assist You

Camper för lag och föreningar

Camper för lag och föreningar

Har ni önskemål om att driva camper i föreningen? Vi kommer till er. Ni fixar spelarna och isen! Varje säsong arrangerar vi hockeycamps för lag och föreningar som vill lite mer. Allt från uppstartscamper, jul- och sportlovscamper till en dags teknikträning, en helg eller en veckas specialträning. Vi arrangerar hockeycamper som är roliga och utvecklande för hela laget. Era tränare deltar i den mån de önskar och blir samtidigt utbildade i vår pedagogik.

Vill du veta mer? 

Kontakta oss

Ledarutbildning

Samla ihop några tränare så kommer vi till er. Enligt Svenska Ishockeyförbundets tävlingsbestämmelser ska alla tränare i svensk hockey vara utbildade och ha rätt behörighet, men vi vet att verkligheten ser annorlunda ut. Många ledare har svårt att hinna med utbildningsstegens olika kurser på grund av tidsbrist och långa avstånd. Vi vill bidra med de bästa möjligheterna för ditt lags spelarutveckling genom att utbilda ledare och tränare. Vi kan inte ge certifiering, men vi garanterar att ni får den kunskap ni behöver och lite till.

Ledarutbildning
Träningsupplägg

Träningsupplägg

Vad ska man träna i vilken ålder? När är det dags att ta nästa steg i träningen? Frågorna är många och svaren bör styras av era kort- och långsiktiga mål med utbildningen. Handlar det om hockeyskola, ungdomar, juniorer, seniorer, bredd eller elit? Med hjälp av oss kan ni lägga upp träningen på den nivå som passar just er verksamhet. Våra tränare och konsulter har lång erfarenhet av träningsupplägg för olika åldrar och nivåer. Vi kan komma till er för enstaka uppdrag, camper eller ge kontinuerligt stöd under säsongen. Kanske har ni mindre erfarna tränare som behöver en mentor för att komma vidare?

Att bilda lag

Får vi ge ett gott råd till er som ska starta upp ett nytt lag? Lär av oss!

Vi började som rookies, utvecklades av våra misstag och 15 år senare står vi här sprängfyllda med kunskap som vi vill dela med er som ska bilda lag. Det är ett fantastiskt roligt arbete som fungerar bäst med bra planering. Det är också stor skillnaden mellan seniorhockey och hur man tränar 7-åringar. Vi lärde oss att det finns ett antal nyckelkriterier att bygga laget med. Ni får hjälp att planera lagets alla roller, ansvar och arbetsuppgifter. Från ekonomi och kostnader till träning, materialförvaltning, säsongsupplägg och föräldrastöd.

Läs Johan B Sundbergs artikel "Att starta framgångsrikt hockeylag"

Mentorer

Ta hjälp av våra konsulter när det dyker upp situationer som kan vara svåra att lösa i laget eller på egen hand. Vi stöttar tränare, lagledare, sportchefer, spelare och föräldrar med frågor som rör spelares utveckling både som spelare och spelarkollega. Det kan också handla om nästa steg i hockeykarriären, ansökningar till hockeygymnasium, juniorlandslag eller spel i andra länder. Tveka inte – kontakta oss med dina frågor.

 

Contact ! Let us assist You

TopHockey Team
×
Sofia Eckefjärd, mamma
Sofia Eckefjärd, mamma